Seksvrienden in een open relatie: wel of geen goed idee?

Laatste update: 10 maart 2017

In tegenstelling tot een exclusieve relatie waar partners elkaar beloven niet te kijken of het gras bij de buren groener is, wordt in een open relatie juist toegestaan dat er andere partners zijn: seksvrienden! Sommige koppels kiezen hiervoor en doen dan hun best om jaloezie te voorkomen.

Om een volledig open relatie te hebben is het essentieel om genoeg vertrouwen in je partner te hebben en niet paranoia te worden waardoor je gaat denken “ik ben niet zijn favoriet”. Koppels met zo’n open relatie zijn echter minder vatbaar voor issues die vaak in een exclusieve relatie voorkomen: routine, vermoeidheid en verveling… Is het daadwerkelijk realistisch om elkaar liefde en loyaliteit te beloven terwijl er ondertussen biljoen mannen en vrouwen op onze planeet rondlopen? Je liefdesleven spenderen in de armen van één persoon? Zonder ook maar even toe te geven aan een klein beetje verleiding? Is dat “geluk”?

Veel koppels zijn ongelukkig omdat hun relatie niet meer werkt en veel ouders blijven bij elkaar om hun kinderen niet teleur te stellen. Ondertussen ontnemen deze ouders zichzelf een relatie waaruit ze wél voldoening halen. Het aantal scheidingen, vreemdgangers, depressies en zelfs huiselijk geweld geeft aan dat we onszelf toestaan zo nu en dan te twijfelen maar de hamvraag is: is een exclusieve relatie wel echt het recept tot geluk?

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.